معرفی خدمات فیزیوتراپی در منزل عرفان سلامت
فیزیوتراپی روشی از درمان می باشد که با استفاده از جریان های الکتریکی، تجهیزات مکانیکی و تمرینات ورزشی به درمان بیماری و اختلالات اسکلتی، اختلالات ماهیچه ای و اختلالات عصبی می پردازد. فيزيوتراپی نوع سوم پيشگيری می باشد و هدف اصلی آن پیشگیری از بیماری، توانبخشی و درمان می باشد.
تمرینات فیزیوتراپی تمرینات حرکتی و روشی فیزیکی می باشد که جهت افزایش تحرک مفاصل و کاهش درد مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به ارتباط زیاد سیستم های بدن درمان های فیزیوتراپی به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم باعث بهبود عملکرد دستگاه فیزیولوژیک می شود. به عنوان مثال فیزوتراپی دستگاه تنفسی باعث بهبود و تنظیم درصد گازهای خون نظیر اکسیژن و دی اکسید کربن و تغییر در میزان اسیدیته خون می شود این موارد، خود باعث بهبود میزان هشیاری می شود.كارشناسان فیزیوتراپ، تمرینات فیزیوتراپی را به منظور درمان و بهبودی عوارض بيماری در بیماران استفاده می کنند.كارشناسان فيزيوتراپی به کمک عوامل فیزیکی و مکانیکی، تمرینات طبی و تکنیک های خاص با آگاهی کامل از آناتومی مفاصل و عضلات ،حرکت شناسی ، فیزیولوژی اعصاب و الکتروتراپی به درمان اختلالات عضلانی، عصبی و اسکلتی می پردازند.
بيماران مختلف بنا به نياز خود بايستی تمرينات فيزيوتراپی را در روزهای اوليه درمان دريافت نمايند، نكته بسيار مهم در خدمات فيزيوتراپی نحوه دسترسی بيماران به اين خدمات می باشد. براي بسياری از بيماران امكان دسترسی هميشگی به خدمات فيزيوتراپی در نزديكترين مركز خدماتی وجود ندارد از اين رو امكان دريافت اين خدمات در منزل يك فرصت بسيار حياتی برای بيماران محسوب می گردد. حضور كارشناس فيزيوتراپی در منزل می تواند بسياری از مشكلات بيماران همچون سختی در مراجعه به مراكز فيزيوتراپی و پرداخت هزينه های مختلف را برطرف نمايد.
اهداف فیزیوتراپی
فیزیوتراپی در اکثر بیماری ها و اختلال های دستگاه عضلانی، دستگاه عصبی و دستگاه اسکلتی کاربرد دارد، اهداف فیزیوتراپی با توجه به نوع بیماری یا اختلال زمینه ای متفاوت است.كارشناسان فیزیوتراپ با به حداقل رساندن عوارض بیماریها و درمان بیماریها و نیز از بین بردن عوامل محدود کننده و ناتوان کننده در جهت مستقل نمودن بیمار در طول زندگی تلاش می کنند و به طور خلاصه هدف فیزیوتراپی "مستقل نمودن بیمار" در طول زندگی می باشد.
مهمترين نتايج فیزیوتراپی شامل :
- کاهش و بهبود تورم و التهاب
- کاهش دردهای مفصلی و عضلانی
- بهبود حرکت مفاصل
- کمتر شدن اسپاسم عضلانی
- تقویت عضلات
- تسریع در پروسه ترمیم بافتی
- جلوگیری از آسیب مجدد ازطریق آموزش به جامعه، بیمار و خانواده
- جلوگیری از آتروفی و ضعف عضلانی
- بهبود فعالیت دستگاه تنفسی
- افزایش انعطاف پذیری
- حمایت روحی، افزایش انگیزه و تقویت اراده
- استقلال و بهبودی سریع تر بیمار جهت بازگشت به فعالیت های روزمره
- افزایش کارایی دستگاه قلبی عروقی
كاربرد فيزيوتراپی در بيماران مختلف
- فیزیوتراپی در ارتوپدی
- فیزیوتراپی در سوختگی ها
- فیزیوتراپی در بیماری ها و اختلالات دستگاه عصبی مرکزی (CNS)
- فیزیوتراپی در میوپاتی ها و گروه میاستنی
- فیزیوتراپی در بیماری ها و اختلالات دستگاه عصبی محیطی (PNS)
- فیزیوتراپی در بیماری های قلبی عروقی
- فیزیوتراپی در بیماری های روماتیسمی
- فیزیوتراپی در جراحی ها
- فیزیوتراپی در بیماری های تنفسی
- فیزیوتراپی در مشکلات زنان و زایمان
- فیزیوتراپی در آسیب های ورزشی
- فیزیوتراپی در اطفال
نظر شما :